Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézben forgatott mangósaláta, sült kacsamájjal

30 perc
mester
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat felszeleteljük, az ereket csipesszel eltávolítjuk. Sózzuk, fehér borssal ízesítjük, majd forró serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül, magas lángon, mindkét oldalát megpirítjuk. Egy 10 dkg-os szelet esetében 15-15 mp sütés elég egy-egy oldalára, így belül szép rózsaszínű marad.
  2. A megtisztított mangót cikkekre vágjuk, a mézet a fehérborral addig hevítjük, amíg a bor elpárolog.
  3. Hozzáadjuk a mangót a kacsamájhoz, kevés sóval ízesítjük, és kb. fél percig pároljuk.
  4. Salátalevelekkel, balzsamecettel tálaljuk.

Megjegyzés

Tipikus ünnepi előétel. Karácsonykor ezzel az ízkavalkáddal tudjuk kezdeni a vacsorát. Nemcsak nagyon finom, de látványos kezdése az ünnepi menünek.
Ajánlom mindazoknak, akik nyitottak a nem feltétlenül tradicionális vacsorákra. - Kismacs01

Ezek is érdekelhetnek