Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mennyei eledel

MME MME
2 3.8/5
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A gyümölcsöt egy éjszakára fél liter vízbe áztatjuk. A füstölt húst annyi vízben, amennyi ellepi, 45 percig fõzzük, hozzáadjuk a gyümölcsöt, citrom levét, fahéjat, a cukrot és puhára fõzzük. Ha megfõtt, a húst kivesszük és felszeleteljük, tálra rakjuk, és körberakjuk a gyümölccsel. A lisztet egy kevés hideg vízben simára keverjük, a húslébe habarjuk, egyszer felforraljuk és a húsra öntjük.

Megjegyzés

Megjegyzés: Sziléziai nemzeti étel, az a szólás járja: nem élt hiába aki megkóstolta.
Sokszor elkészitettem és valóban mennyei az íze. Ünnepi asztalon is megállja a helyét. - MME

Ezek is érdekelhetnek