Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagynevű üzletlánc érkezett Magyarországra: meglepő, hol nyitott az első üzletük

Az utóbbi években nem volt nagy mozgolódás itthon a kiskereskedelmi láncok piacán. Voltak ugyan boltláncok, melyek bezártak és kivonultak, de újak csak elvétve érkeztek. Nos, nemrég viszont megnyílt egy nagy múltú angol vállalat első boltja Magyarországon, méghozzá meglepő helyen!

Új boltlánc érkezett Magyarországra, méghozzá egy több mint 200 éves múlttal rendelkező, nagynevű brit cég képében. A WHSmith egy brit kiskereskedelmi üzletlánc, amely az üzleteit rendszerint városok főutcáin, vasútállomásokon, reptereken és kikötőkben működteti, de nyitottak már boltot benzinkúton, sőt kórházban is.

A WHSmith az üzleteiben könyveket, írószereket, újságokat, elektronikai termékeket, édességeket és italokat is árusít. Az Egyesült Királyságban mintegy 1700 üzletük működik, de már több országban is megjelentek, elsősorban reptereken, és legújabb üzletüket épp a budapesti repülőtéren nyitották meg tavaly decemberben – írja a Világgazdaság.

A Liszt Ferenc Repülőtér 2B termináljának indulási oldalán megnyitott bolt alapterülete 1200 négyzetméter, és a ferihegyi bolt része a boltlánc hosszú távú, terjeszkedési tervének, melyben több mint száz új üzletet szeretnének nyitni világszerte. Az azonban egyelőre nem publikus, hogy ebből hányat terveznek Magyarországon.

Borítókép: Budapest Airport Facebook-oldala

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss