Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Döbbenetes dolog derült ki a Kinder tojásról: ezt biztos, hogy nem tudtad!

A gyerekek egyik kedvenc édessége a Kinder tojás. Nemcsak azért szeretik ezt annyira sokan, mert finom tejcsokoládé, hanem mert a belsejében vicces ajándékokat találhatunk. De gondolkodtál már azon, miért sárga színű a műanyag tojás, ami a meglepetéseket rejti?

A Kinder tojás, vagy hivatalos nevén Kinder meglepetés az olasz Ferrero cég terméke. Ők gyártják többek között a Nutellát, a Raffaellót, a Pocket Coffee-t és az összes egyéb Kinder-terméket is. A Kinder tojást 1974-ben, azaz majdnem ötven évvel ezelőtt dobták piacra és a népszerűsége máig töretlen.

A tojás formájú tejcsokirétegen belül egy, rendszerint sárga színű műanyag kapszula rejti a meglepetést. A tojásban található ajándékok lehetnek tematikusak és alkothatják egy sorozat részét, de előfordulnak véletlenszerűen készített, nem tematikus meglepetések is. Sokan gyűjtik ezeket az apró, műanyag játékokat.

Miért sárga színű a Kinder meglepetés műanyag belseje?

A Kinder tojás, vagyis meglepetés belsejében található műanyag kapszula azért sárga színű, mivel így hasonlít az édesség a legjobban egy igazi tojásra. A műanyag kapszula ugyanis a tojássárgáját hivatott utánozni – írja a Gyerekszoba.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek