Elkészítés: Kezdjük a meggyel, hogy legyen ideje hűlni. Magozzuk ki, majd tegyük egy edénybe forrni. Ha szükséges, adjunk hozzá 1 kanál vizet. Cukorral és fahéjjal ízesítsük, majd nagyon kevés hideg vízben elkevert keményítővel sűrítsük. Utána már nem kell forralni, csak addig keverni, míg zselés állaga nem lesz.
A krémhez a mascarponet a tejszínnel keverjük habosra (robotgéppel), amit nem kell előre felverni. Ízesítsük a cukrokkal. Ha nagyon puha lenne, adjunk hozzá egy habfixálót.
Ha kihűlt a meggy, a tálkáinkat béleljük ki fóliával, vagy használjunk tapadásmentes formát. Az aljára rétegezzük a meggyet, majd kenjük rá a mascarponés krémből. A babapiskóta csak az egyik, cukortalan oldalát merítsük bele a rumos kávéba, majd helyezzük a krémre. Utána mascarponét és a végén talpnak újra mártogatott babapiskótát tegyünk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre