Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes pulykacomb polentagaluskával

MME MME
6 5/5
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • A húshoz:
  • kb. 1 kg felső pulykacomb filé
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál pulyka fűszersó
  • A mártáshoz:
  • 1 üveg kimagozott meggykompót
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj és chilipor
  • 3 csapott evőkanál liszt
  • A galuskához:
  • 15 dkg kukoricadara
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés:

HÚS
A húst leöblítjük, bedörzsöljük fűszersóval, megkenjük az áttört fokhagymával, kisebb darabokra vágjuk. Sütőedénybe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, aláöntünk egy kevés vizet, mellé- és rátesszük a felvágott hagymát, alufóliával lefedjük, és 180 fokon puhára pároljuk. Végül fedetlenül, a pecsenyelével locsolgatva pirosra sütjük.

MÁRTÁS
A meggykompótot 1 dl kompótlé kivételével odatesszük forralni. Hozzátesszük a cukrot, fahéjat, chilit. A maradék 1 dl kompótlét elkeverjük a liszttel, és mikor forr a kompót, a meggyhez adjuk. Sűrűsödésig főzzük.

GALUSKA
Felforralunk 4,5 dl vizet, beleszórunk 1 kávéskanál sót, majd a kukoricadarát, és mérsékelt tűzön folyamatos keverés mellett 4-5 percig, krémsűrűségűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, ízlés szerint még sózhatjuk, beletesszük a szerecsendiót és a vajat, majd megkeverjük és kb. negyedórát hagyjuk állni fedő alatt. Vízbe mártott kanállal tetszőleges méretű galuskákat készítünk.

Megjegyzés

Jó vendégváró, hiszen melegítve is nagyon finom. Én különleges alkalmakra szoktam megcsinálni a fenti adag dupláját. - MME

Ezek is érdekelhetnek