Elkészítés:
HÚS
A húst leöblítjük, bedörzsöljük fűszersóval, megkenjük az áttört fokhagymával, kisebb darabokra vágjuk. Sütőedénybe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, aláöntünk egy kevés vizet, mellé- és rátesszük a felvágott hagymát, alufóliával lefedjük, és 180 fokon puhára pároljuk. Végül fedetlenül, a pecsenyelével locsolgatva pirosra sütjük.
MÁRTÁS
A meggykompótot 1 dl kompótlé kivételével odatesszük forralni. Hozzátesszük a cukrot, fahéjat, chilit. A maradék 1 dl kompótlét elkeverjük a liszttel, és mikor forr a kompót, a meggyhez adjuk. Sűrűsödésig főzzük.
GALUSKA
Felforralunk 4,5 dl vizet, beleszórunk 1 kávéskanál sót, majd a kukoricadarát, és mérsékelt tűzön folyamatos keverés mellett 4-5 percig, krémsűrűségűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, ízlés szerint még sózhatjuk, beletesszük a szerecsendiót és a vajat, majd megkeverjük és kb. negyedórát hagyjuk állni fedő alatt. Vízbe mártott kanállal tetszőleges méretű galuskákat készítünk.