Elkészítés: 1. A kígyóuborkát lereszeljük. Az élesztőt tálba morzsoljuk. A joghurtot kézmelegre melegítjük.
2. Egy kevés joghurtot az élesztőre kanalazunk, és kevergetve feloldjuk benne. A maradék joghurtot, az olajat, a sót, a cukrot, az oregánót és majdnem az összes lisztet hozzáadjuk. Egy kevés lisztet a dagasztáshoz félreteszünk.
3. Addig gyúrjuk, amíg az edény falától elválik.
4. Konyharuhával letakarva meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük.
5. A tésztát meglisztezett gyúródeszkán a félretett liszttel átdagasztjuk, majd két részre osztjuk. Mindkettőből cipót formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. A cipókat éles késsel több helyen behasítjuk.
6. Még kb. 30 percig kelesztjük, de nem takarjuk le. A sütőt 250 fokra előmelegítjük.
7. A sütő alsó rácsára tolva kb. 5 percig sütjük. Ekkor a sütő hőmérsékletét 200 fokra csökkentjük, és a kenyeret még kb. 30 percig sütjük. Rácsra rakva kihűtjük, de nem takarjuk le.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre