Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán kenyér

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A kígyóuborkát lereszeljük. Az élesztőt tálba morzsoljuk. A joghurtot kézmelegre melegítjük.

2. Egy kevés joghurtot az élesztőre kanalazunk, és kevergetve feloldjuk benne. A maradék joghurtot, az olajat, a sót, a cukrot, az oregánót és majdnem az összes lisztet hozzáadjuk. Egy kevés lisztet a dagasztáshoz félreteszünk.

3. Addig gyúrjuk, amíg az edény falától elválik.

4. Konyharuhával letakarva meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük.

5. A tésztát meglisztezett gyúródeszkán a félretett liszttel átdagasztjuk, majd két részre osztjuk. Mindkettőből cipót formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. A cipókat éles késsel több helyen behasítjuk.

6. Még kb. 30 percig kelesztjük, de nem takarjuk le. A sütőt 250 fokra előmelegítjük.

7. A sütő alsó rácsára tolva kb. 5 percig sütjük. Ekkor a sütő hőmérsékletét 200 fokra csökkentjük, és a kenyeret még kb. 30 percig sütjük. Rácsra rakva kihűtjük, de nem takarjuk le.

Megjegyzés

Elkészíteni inkább időigényes, mint bonyolult. Savanykás ízéhez jól megy a zöldfűszeres túrókrém. - DKatus

Ezek is érdekelhetnek