Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás kuglóf II.

MME MME
3 3.8/5
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A tojások sárgáját, a cukrokat, az olajat és a vizet egy edényben összekeverjük. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet a sütőporral, a citrom héjával. A 2. edény tartalmát apránként, állandó keverés mellett adagoljuk az 1. edénybe (robotgéppel). Egy harmadik edényben felverjük a tojások fehérjét, majd ezt is finoman hozzákeverjük az 1. edényben lévőkhöz. Mazsolával megszórjuk. A kuglófformát kivajazzuk, a massza 3/4-ét beleöntjük, a maradékhoz keverünk 1 evőkanál kakaóport, majd belecsurgatjuk körbe-körbe a formába. Azonnal sütőbe tesszük (így vegyes lesz a színe), 160 fokon 35 percig sütjük. Ha egy hústűt beleszúrunk, arra nem ragad semmi, akkor elkészült a kuglófunk. 15 perc hűlés után kiborítjuk a formából és házi baracklekvárral körbe-körbe bekenjük, erre jobban ragad a csokoládé.
Étcsokoládét kis margarinnal gőz fölött megolvasztunk, és rácsurgatjuk a kuglófra, bevonjuk vele mindenütt. Lehűtjük, hogy a csokoládé megdermedjen, és fólia alatt hűtőben 2-3 napig tárolható.

Megjegyzés

A kuglófformánk legyen lyukas típusú, szebb sütemény készíthető belőle. - MME

Ezek is érdekelhetnek