Elkészítés: A golyókhoz összegyúrjuk a szobahőmérsékletű margarint a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sütőport és a kakaót. Kis diónyi gombócokat formálunk belőle. Könnyebb dolgozni vele, ha a tésztát fél órára hűtőbe tesszük. A gombócokat hézagosan lerakjuk egy margarinnal kikent, liszttel megszórt tepsibe.
A túrós tésztához egy csipetnyi sóval felverjük habnak a tojásfehérjét. A többi alapanyagot jól összedolgozzuk, végül hozzáadjuk a kemény habot. A tepsibe tett golyók közé kanalazzuk. Előmelegített sütőben 160 fokon 45-50 percig sütjük. Ha megsült, felvágjuk, és porcukorral vagy tejszínhabbal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre