Elkészítés: A tortaalaphoz a babapiskótát összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a mézet. Jól összedolgozzuk, majd egy 26 cm-es sütőpapírral kibélelt tortaformában kézzel simára lapogatjuk.
A töltelékhez a mascarponét és a cukrot robotgéppel kikeverjuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a keményítőt és a tojások sárgáját. Így is jól kikeverjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd az előzőleg összekevert masszához óvatosan, apránként hozzákeverjük.
A töltelék felét a babapiskótás alapra kanalazzuk, kirakjuk a félbevágott Túró Rudikkal. A maradék krémmel befedjük, simára egyengetjük a tetejét.
Előmelegített, 150 fokos sütőben, közepes lángon kb. 40 perc alatt készre sütjük. A sütési idő felénél a tetejét sütőpapírral lefedhetjük, hogy ne barnuljon nagyon meg.
A formában hagyjuk teljesen kihűlni, óvatosan levesszük róla a formát és a sütőpapírt. Tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórjuk, majd szeletelve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre