Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mary Berry tuti módszere: így marad friss és ropogós a házi készítésű keksz

default user icon
MME
A keksz tipikusan az a sütemény, amit előre el lehet készíteni, hiszen a legtöbb sokáig eláll. Most eláruljuk, hogyan marad friss több napon át – ha megfogadod Mary Berry tanácsait, idén húsvétkor biztosan finom és ropogós keksszel kínálhatod a vendégeket!

A keksz akkor jó, ha ropogós, ám ha nem megfelelően tárolod, könnyen megpuhulhat. A híres brit gasztronómia író és műsorvezető, Mary Berry szerint több tényező is okozhatja a keksz megpuhulását. Az egyik leggyakoribb probléma, ha egy edényben tárolod más süteményekkel, vagy ha a kekszbe gyümölcsöt (például meggyet, sárgabarackot) teszel, hiszen ilyenkor a keksz felszívja a másik süteményből a nedvességet, illetve a gyümölcsök nedvessége is felpuhítja a kekszet.

A keksz friss és ropogós marad, ha hűvös, sötét és száraz helyen tárolod. A tárolás helye attól függ, hogy mennyi ideig kell óvni a finomságot: a keksz hűtés nélkül 3-4 napig is eláll, ha műanyag zacskóba vagy jól záródó fémdobozba teszed.

Ha ennél tovább kell, hogy megőrizze frissességét, akkor a hűtőszekrény a tökéletes megoldás, ahol 1 hétig még tuti ropogós marad. Ha pedig majd csak hetek, hónapok múlva lesz szükséged friss kekszre legközelebb, akkor tedd a fagyasztóba: fogyasztás előtt pár órával hagyd szoba-hőmérsékleten felolvadni és isteni lesz, hidd el!

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss