Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Márványos kuglóf

60 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

 

1.

Az élesztőt belemorzsoljuk a tejszínbe, hozzáadjuk a cukrot, és összekeverjük, majd összedolgozzuk 25 dkg liszttel, és letakarva, meleg helyen hagyjuk megkelni.

2.

A tojássárgáját habosra verjük a cukorral, hozzáadjuk a kockára vágott vajat,  avaníliarúd kikapart belsejét, a citrom lereszelt héját, valamint egy csipet sót. A tojásos masszát összedolgozzuk a megkelt tésztával. Hozzáadunk 15 dkg lisztet és a mazsolát és ismét átdolgozzuk a tésztát.

3.

A kuglófformát alaposan kikenjünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. Belesimítjuk a tészta 2/3-át. A többi tésztába kakaóport és darabolt csokoládét keverünk, majd rásimítjuk a világos tésztára. Villával egymásba húzkodjuk a tésztákat, hogy márványos hatást érjünk el. 170 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd óvatosan kifordítjuk belőle. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

MÁRVÁNYOS KUGLÓF CSOKIMÁZZAL ÉS MANDULÁVAL >>> 

MÁKOS MINIKUGLÓF >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss