Elkészítés: A húst szeletekre vágom, besózom.
Kuktában apróra vágott hagymát dinsztelek, erre ráteszem a hússzeleteket. Mindkét felét fehérre sütöm. Felengedem kevés vízzel, közben
ráteszem a karikára vágott zöldséget (sárgarépa, fehérrépa). Teatojásba rakom a fűszereket (bors, szegfűbors), babérlevelet teszek még bele, ecetet és cukrot is ízlés szerint. Megkóstolom, hogy pikáns ízű legyen a lé. A kuktát lezárom, majd 3/4 órát főzöm.
Ha kész, külön kiszedem a húst és a zöldséget is. A megmaradt léből csinálom meg a gombás szószt. A gombát felszeletelem, kevés olajon megdinsztelem, ízlés szerint fűszerezem sóval, borssal, hozzáöntöm a kuktából a levet, és tejfölös habarással befejezem.
A húst a gombás mártással, burgonyakrokettel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre