Előkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kikenjük olajjal.
Elkészítés: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beledolgozzuk a cukrot. A mandulaforgácsból két evőkanállal félreteszünk, a többit a habba forgatjuk. A masszát a tepsire kenjük, és a sütőben kb. 15-20 percig sütjük, amíg a mandula megpirul. Közben ötpercenként óvatosan megforgatjuk – legjobb egy teflonbevonatú lapáttal. Kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Nagyobb darabokra tördeljük. Felkapcsolunk 200 fokra (gázsütő 3. fokozat). A gyümölcsöket megtisztítjuk, kimagozzuk, ha kell meghámozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. A gyümölcsöket tűzálló tálba tesszük, összekeverjük a barna cukorral, a mézzel, a borral és a fahéjjal. Alufóliával alaposan befedjük a tálat, és a sütőben kb. 20-30 percig sütjük. Kissé kihűtjük. A gyümölcsöket desszertes kehelybe szedjük, ráhalmozzuk a fagylaltot és a mandulás darabokat. Megszórjuk a félretett mandulaforgáccsal, és kínáljuk.