Elkészítés: A tojásokat ketté választjuk, a sárgájukat habosra keverjük a kristálycukorral, apránként hozzászűrjük a tejet, visszaöntjük a tejeslábasba, és felforrósítjuk (felforralni nem szabad!) .
A kiflire öntjük, és 15-20 percet áztatjuk. A sütőt 20 fokra előmelegítjük. A vaj felével kikenünk egy sütőtálat. A mákot összekeverjük 5 dkg porcukorral és a reszelt citromhéjjal, felét a tálba szórjuk. Rásimítjuk a krémesre puhult kifli felét, megszórjuk a maradék mákkal, az őszibarackkal, aztán betakarjuk a maradék kiflivel. A tetejére tördeljük a maradék vajat, és a forró sütőben kb 30 percig aranyropogósra sütjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval félkeményre verjük, majd 5 dkg apránként hozzáadott porcukorral fényes-tömör habbá verjük. Kivesszük a sütőből a kiflirakottast, tetejére simítjuk a habot, és további 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy kissé megpiruljon. Langymelegen tálaljuk, de kihűlve is pompás.
Személyes hozzáfűzés: 1 adag 685 kcal, ugyhogy fogyókúra alatt nem ajánlatos. Még a családot se lepd meg vele, mert garantáltan Te sem fogsz tudni ellenállni neki, mert annyira finom. Jó étvágyat kívánok hozzá!