Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos gubamisu (mákosgubás tiramisu)

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Először készítsük el a krémhez a vaníliapudingot a tejjel és 3 evőkanál cukorral vagy ennek megfelelő édesítőszerrel, és hűtsük ki gyakran megkeverve, hogy ne álljon össze. Ha már kihűlt, habosítsuk fel kézi habverővel vagy turmixolhatjuk is, majd kézzel keverjük hozzá a mascarponét. Érdemes megkóstolni az édessége miatt, némi édesítőt még ha kíván, nyugodtan szórjunk bele. Jöhet a darált mák bele, jól keverjük el azt is. A habtejszínt verjük fel, a felét adjuk a krémhez, hogy könnyű, laza masszát kapjunk.

A maradék tejet öntsük egy tálba, pici édesítőszerrel és vaníliával ízesítsük meg. A kifliket karikázzuk fel.

Ha már minden hozzávaló készen áll, jöhet a mű összeállítása. Érdemes átlátszó tálat választani pl. üvegtálat, jénait a látvány miatt.
Régetezve rakjuk le a vaníliás tejben megúsztatott kiflikarikákat, rá egy sor mákos krémet, majd újra kiflit és krémet. Addig rakjuk, míg tart a hozzávalókból, végül krémmel fejezzük be. A tetejét tejszínhabbal díszíthetjük.

Hűtőben tároljuk, de arra tegyünk lakatot! Nekem nem érte meg a Szentestét...

Megjegyzés

A mákos guba és a tiramisu újragondolásából született meg az ötlet 2014 karácsonyára. - Biomokus

Ezek is érdekelhetnek