Elkészítés: A tésztához a cukrot és a tojást 1 dl tejjel kikeverjük. Hozzáadjuk a mákot, a sütőport és a lisztet, majd a maradék tejet. Jól kikeverjük. Margarinnal kikent, lisztezett, kb. 25x30 cm-es tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 25 percig sütjük (tűpróbával megnézzük). Hagyjuk kihűlni, majd keresztben kettévágjuk.
A krémhez a pudingot kis tejjel kikeverjük. A többi tejet felforraljuk, és a pudinggal összefőzzük. A tetejét kis porcukorral megszórjuk, hogy ne nagyon bőrösödjön, és hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral jól összedolgozzuk, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük (robotgéppel gyorsabb).
A kettévágott tésztára kenjük, ráborítjuk a tetejét, és vaníliás porcukorral szórjuk meg, vagy tortabevonót csurgatunk rá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre