hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Májjal töltött csirkemell baconben sütve

75 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Kezdjük a májjal. A szalonnakockákat zsírjára pirítjuk, majd hozzáadunk fél fej felaprított hagymát és paprikát. Megdinszteljük, belepréselünk 1 gerezd fokhagymát, megszórjuk borssal, majoránnával. A nagyobb kockákra vágott májat ezen az egyvelegen pár perc alatt átpirítjuk, majd végezetül megszórjuk kevés pirospaprikával és sóval. Tovább ne süssük.

A csirkemellet 2 félre szedjük, a feleket hosszanti irányban kettévágjuk, de nem átvágjuk. Enyhén klopfoljuk, hogy ne lyukadjon ki. A külsejét enyhén szórjuk meg húsfűszerrel. Óvatosan, mert a májat is fűszereztük és a bacon is sós. Inkább fogyasztásánál igazítsunk utána. Az egyik felére halmozunk egy adag májat, a hús másik felét ráhajtjuk. Az egészet szeletelt baconnel betekerjük. Nekem 1 mellre 3 csík kellett.

Kiolajozott tepsibe fektetjük. A tepsibe a hús mellé tegyük a maradék hagymát, paprikát és fokhagymát, öntsünk hozzá egy kis vizet, majd 180 fokos előmelegített sütőben fedő alatt kb. 30-45 percig pároljuk, majd fedő nélkül süssük készre.

Ezek is érdekelhetnek

Friss