Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros csülökpörkölt bográcsban

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A csülköt kicsontozzuk, de egyszerűbb ha a hentesnél eleve kicsontozva kérjük. A húst bőröstül nagyobb kockákra vágjuk, a combot szintén hasonló méretűre kockázzuk fel. Némi zsíron pirítsuk zsírjára a kockára vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a szintén felkockázott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Ezután jöhet hozzá a hús, pirítsuk pár percig, ha már kezd fehéredni, akkor a tűzről félrehúzva az őrölt fűszerpaprikával megszórjuk, ügyelve, hogy ne égjen meg. Annyi vízzel felöntjük, hogy csak félig lepje el. Ezután mehet mellé az apróra vágott paprika és paradicsom. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel, aki szereti, ízlés szerint csípős paprikakrémmel. Bográcsban főzve ügyeljünk arra, hogy gyakran keverjük meg a pörköltet, nehogy leégjen, odakozmáljon! A zúzott fokhagymát is hozzáadjuk és már tényleg csak annyi a dolgunk, hogy türelmesen kivárjuk ameddig a hús megpuhul. (Nálam ez kb. másfél óra volt.) Főtt burgonyát és uborkasalátát kínáltam hozzá, ja és a friss kenyér kötelező volt, mert az isteni szaftot muszáj volt tunkolni!

Megjegyzés

Hozzávalók: 8 főre.

Egy finom magyaros bogrács étel, amit persze a konyhában is elkészíthetünk. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss