A hentesnél hosszában és keresztben is fel kell vágatni a körmöt. A körmöt és a csülköt gázláng segítségével megszabadítjuk a szőrszálaktól.
A burgonyát és a hagymákat megpucoljuk, majd a csülköt, a burgonyát, a hagymákat, a paprikát és paradicsomot feldaraboljuk.
Zsíron megpirítjuk a hagymát egy kevés köménnyel, majd hozzáadjuk a körmöt, és együtt pirítjuk tovább. Közben sózzuk, borsozzuk. Amikor kezd tapadós lenni a köröm, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, aztán 4-5 percig pároljuk.
Felöntjük a vízzel és a borral, majd a tetején lévő zsiradékra rászórjuk a pirospaprikát, és lassú tűzön, időnként megkavargatva, fedő alatt 2 órán át pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a csülökkockákat, majd letakarva főzzük tovább, ügyelve rá, hogy le ne égjen.
Ha megpuhult a köröm és a csülök, akkor hozzáadjuk a burgonyát és a fokhagymát, majd puhára főzzük.
NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL A KÖRÖMPÖRKÖLT CSÜLÖKKEL: