Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elképesztő siker! Magyar séf a világ 100 legjobbja között

default user icon
MME
Egy budapesti, Michelin-csillagos étterem séfje is belkerült a világ legjobbjait rangsoroló The Best Chef TOP100-as listájára: a SALT konyhafőnöke,Tóth Szilárd egyedüli magyar díjazottként utazott el a mexikói díjátadóra.

Csupán 2017 óta létezik, de a gasztronómia világában máris az egyik legelismertebb rangsornak számít a The Best Chef 100-as listája, amire most Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos SALT Budapest séfje is felkerült!

 

hogy alakul ki a top 100-as lista?

A The Best Chef szavazás kétlépcsős: a listára először minden évben 100 új séfet jelölnek gasztronómiai szakemberek, foodie-k, kritikusok, fotósok. Ezután az új jelöltek mellett az előző évben a top 100-as listán szereplőkre adhtják le a voksaikat a szavazók – így összesen 200 jelöltből áll össze végül az éves top 100-as lista. Azért is fontos eredmény ez, mert a szakma egyszerre nézi a séf kreativitását és a vele dolgozó csapat munkáját.

Tóth Szilárd a harmadik magyar, aki eljutott idáig: korábban Sárközi Ákos, a fővárosi Borkonyha és Textúra éttermek konyhafőnöke, illetve Mészáros Ádám, aki jelölése idején az Onyx étteremben felelt a konyhai teljesítményért, szintén felkerültek a listára.

Ki szerepelnek a THE BEst Chef listán?

A The Best Chef listán a világ legismertebb és legelismertebb séfjei szerepelnek, mint például a dán NOMA étterem konyhafőnöke, René Redzepi, vagy Massimo Bottura, az olasz Osteria Francescana séfje, vagy, mint a szupersztár Heston Blumenthal Angliából. A teljes lista i 

A díjat, egyébként a világ legrangosabb gasztronómiai eseményei között tartják számon, hiszen messze a legtöbb és legjobb séf érkezik a világ minden tájáról a több napig tartó szakmai programokra, melyek csúcspontjaként mutatják be a világ 100 legjobb séfjét.

(Forrás: foldjaro.hu, a SALT étterem Facebook oldala)

Ezek is érdekelhetnek

Friss