Csupán 2017 óta létezik, de a gasztronómia világában máris az egyik legelismertebb rangsornak számít a The Best Chef 100-as listája, amire most Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos SALT Budapest séfje is felkerült!
hogy alakul ki a top 100-as lista?
A The Best Chef szavazás kétlépcsős: a listára először minden évben 100 új séfet jelölnek gasztronómiai szakemberek, foodie-k, kritikusok, fotósok. Ezután az új jelöltek mellett az előző évben a top 100-as listán szereplőkre adhtják le a voksaikat a szavazók – így összesen 200 jelöltből áll össze végül az éves top 100-as lista. Azért is fontos eredmény ez, mert a szakma egyszerre nézi a séf kreativitását és a vele dolgozó csapat munkáját.
Tóth Szilárd a harmadik magyar, aki eljutott idáig: korábban Sárközi Ákos, a fővárosi Borkonyha és Textúra éttermek konyhafőnöke, illetve Mészáros Ádám, aki jelölése idején az Onyx étteremben felelt a konyhai teljesítményért, szintén felkerültek a listára.
Ki szerepelnek a THE BEst Chef listán?
A The Best Chef listán a világ legismertebb és legelismertebb séfjei szerepelnek, mint például a dán NOMA étterem konyhafőnöke, René Redzepi, vagy Massimo Bottura, az olasz Osteria Francescana séfje, vagy, mint a szupersztár Heston Blumenthal Angliából. A teljes lista i
A díjat, egyébként a világ legrangosabb gasztronómiai eseményei között tartják számon, hiszen messze a legtöbb és legjobb séf érkezik a világ minden tájáról a több napig tartó szakmai programokra, melyek csúcspontjaként mutatják be a világ 100 legjobb séfjét.
(Forrás: foldjaro.hu, a SALT étterem Facebook oldala)