Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magos-aszalt áfonyás sajtrúd

30 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban alaposan összekeverjük a kétféle sajtot, és a hűtőben pihentetjük kb. 2 órán át.
  2. Közben a finomra aprított pisztáciát és a szezámmagot zsiradék nélkül megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. Ezután összekeverjük a finomra aprított tőzegáfonyával, és egyenletesen eloszlatjuk egy tálcán vagy lapostányéron.
  3. A sajtmasszából egy darab sütőpapíron rudat formázunk, és a magvas-tőzegáfonyás keverékbe nyomkodjuk. Ezután becsomagoljuk egy másik darab sütőpapírba, és a hűtőbe tesszük.
  4. A megszilárdult sajtrudat felszeleteljük, és tetszés szerinti gyümölcsökkel, valamint krékerrel és étcsokoládéval együtt tálaljuk.
Friss vagy aszalt fügével, és friss vagy felengedett fekete áfonyával is nagyon finom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss