Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összeszitáljuk a sóval, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a tojást és az olvasztott vajat, és elkezdjük összedolgozni, majd annyi tejfölt adagolunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. A tésztát letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A tejfölt ízesítjük sóval, borssal és a fűszerekkel. Ha a tészta megkelt, kétfelé osztjuk, kb. fél cm-es vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a tejföllel, eloszlatjuk rajta a felkockázott bacont, a lecsepegtetett ananászt, és megszórjuk a reszelt sajttal. Ezután feltekerjük, mint a bejglit, és háromszög alakú szeletekre vágjuk.
A hajtoványokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egy fakanál nyelével a közepükbe mélyedést nyomunk, majd lekenjük a tojássárga és a tej keverékével, és megszórjuk tetszés szerinti magokkal. Kb. 20 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.