Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártej II.

MME MME
8 3.7/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojássárgákat összekeverjük a vaníliás cukorral és a cukorral, majd felöntjük a tejjel. Óvatosan felforraljuk, majd egy kicsit főzzük. Egy jénaiba tesszük. A tojásfehérjéből habot készítünk egy kis cukorral, és evőkanál segítségével habgaluskákat készítünk, melyet forrásban lévő vízben egy pár percig megfőzünk, majd a madártej tetejére rakjuk. Megszórhatjuk kakaóporral. Jól lehűtve tálaljuk.

Megjegyzés

Én verébtejnek hívom, mert kiskoromban nem jutott eszembe a a neve, és így maradt meg nekem.
Én nagyon szeretem, mert diétásan is el lehet készíteni édesítővel, így cukrosoknak is előnyös. Nyáron pedig hűsítő!

A receptet Pallósné K. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss