Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fémforgács van a Lidl népszerű kekszében: azonnal levették a polcokról

A Lidlben kapható saját márkás terméket már több országban is kivonták a forgalomból, ugyanis fémforgácsot találtak a kedvelt kekszben.

A Lidlben is kapható, puha, amerikai keksz háromféle ízesítésben kerül a polcokra. A Sondey Farmer Cookies megvásárolható például tripla csokis, mogyorókrémes, valamint fehér csokis-áfonyás változatban is. A népszerű édességet egy holland cég, a Banketbakkerij Merba BV gyártja, amely Európában több boltláncnak is szállít amerikai stílusú kekszeket.

A holland cég készíti a Lidl Sonday Farmer Cookies brand alatt futó édessége mellett a német Netto Marken-Discount, a REWE, a Penny és az Aldi Nord (a hazai Aldi a Süd ág alá tartozik) egyes saját márkás termékeit – írja a Spiegel. A gyártó kedden közleményben tudatta a viszonteladókkal, hogy fémforgácsot találtak a kekszekben, ezután pedig Európa több országában is azonnal lekerült a polcokról a problémás termék.

Magyarország két szomszédos államában, Szerbiában és Horvátországban is visszahívta az érintett kekszeket a Lidl a polcokról – olvasható az N1 honlapján. A terméken 2024. december 12-i lejárati dátum szerepel. Arról egyelőre nincsen hír, hogy a holland gyártó kekszeiből érkezett-e a magyar Lidlbe, vagy más, Magyarországon működő kiskereskedelmi lánc üzletébe.

Ha érkezik hír termékvisszahívásról, azonnal beszámolunk róla!

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss