Elkészítése: 30 dkg vajat 30 dkg liszttel és 1 csomag sütőporral deszkán nyomkodva összedolgozunk, majd 30 dkg friss tehéntúrót, ízlés szerinti mennyiségű sót adva hozzá jól meggyúrjuk. A tésztát hatszor nyújtjuk, kicsire összehajtogatjuk. Az utolsó nyújtás előtt kendőbe tesszük, és lehetőleg hideg helyen 1-2 óráig pihenni hagyjuk. Pihenés után deszkán kisujjnyi vastagra végleg kinyújtjuk, és közepes pogácsavágóval kiszúrjuk. Zsírozott tepsibe téve, tetejüket gondosan tojásságájával megkenve, forró sütőben sütjük. Könnyű, ízletes sütemény.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre