Elkészítés: A fagyasztott leveles tésztát hűtőben kiengedjük. A chilipaprikát, a kaliforniai paprikát, a zöldhagymát, a gombákat és a zöldfűszereket megmossuk és leszárítjuk.
A leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, a széleit körben levágjuk, hogy egy nagy négyszöget kapjunk, amit pizzavágóval 4 egyforma részre, négyzetre vágunk. A leeső tésztaszéleket késfok vastagra kinyújtjuk, majd szintén pizzavágóval vékony csíkokat vágunk belőle, ez lesz a kosárkák széle. A tésztanégyszeteket megkenjük felvert tojással, a tésztaszélekkel körberagasztjuk, újból megkenjük tojással, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 190 fokos sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Közben a raguhoz a forró olajon a karikákra szelt chilipaprikát 10-15 másodperc alatt megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra darabolt sárga kaliforniai paprikát, a centis szeletekre vágott zöldhagymát, a cikkekre darabolt csiperkét, és magas tűzön - rázogatva - kb. 4-5 perc alatt megpirítjuk. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, meglocsoljuk a tejszínnel, az aprított rozmaringgal, petrezselyemmel, sóval, borssal fűszerezzük, és 1 perc alatt összeforraljuk.
Tálaláskor a tésztakosárkákat tányérokra tesszük, ráhalmozzuk a chilis gombaragut, és forrón kínáljuk. Ízlés szerint díszíthetjük friss zöldfűszerekkel.