A lencsekrémes tészta tényleg rövid idő alatt összedobható, nincs szükség arra, hogy hosszan időzz a konyhában, így egy nagyobb buli után, kicsit fáradtan sem okoz majd gondod az elkészítése.
Hozzávalók:
- 40 dkg fusili
- 25 dkg lencse
- 25 dkg koktélparadicsom
- 2-3 babérlevél
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- só
Elkészítése:
- Sóval, babérral, fokhagymával, egészben hagyott vöröshagymával ízesített vízben megfőzzük a lencsét. A babérlevelet kidobjuk. Kiveszünk belőle egy kis merőkanálnyi egész lencsét. A többit a hagymákkal együtt összeturmixoljuk, annyi főzővízzel, hogy sűrű pürét kapjunk.
- Sós vízben kifőzzük a tésztát, rászedjük a krémre. Hozzáadjuk a félretett, egészben hagyott lencsét, beleforgatjuk a félbevágott paradicsomot, és máris tálalhatjuk.
(Borítókép: Vidék íze magazin)
Ajánljuk még:
- LEGYEN AZ EGÉSZSÉG AZ ÚJÉVI FOGADALMAD – SZŰRŐVIZSGÁLATOK, AMELYEKRE ÉRDEMES ELMENNI, HA ELMÚLTÁL 50 ÉVES>>>
- ELFOGYOTT A POGÁCSA? EZ A 30 PERCES SONKÁS CSIGA MEGMENTI A VENDÉGSÉGET!>>>
- HARAPJ BELE A SZILVALEKVÁROS TEPERTŐS PAPUCSBA ÉS AZ ÍZEK TÁNCOT JÁRNAK MAJD A SZÁDBAN!>>>