Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

50 éve dolgozik konyhásnéniként és esze ágában sincs nyugdíjba menni

Közel kétmillió adag ételt szolgált már fel Rosemary Stokes, aki ötven éve dolgozik konyhásnéniként, és majdnem negyven éve eteti a gyermekeket ugyanabban az iskolában.

A birminghami Rosemary Stokes 1974-ben állt szolgálatba konyhásnéniként, majd munkahelyet, pontosabban iskolát váltott, és így került a St. Thomas More-ba, ahol közel negyven éve ebédelteti a tanulókat. A 73 éves hölgy fél évszázada dolgozik konyhásnéniként, ezzel pedig egyike az Egyesült Királyság legrégebb óta szolgáló iskolai alkalmazottainak.

Rosemary tizenhat éves volt, amikor először dolgozni kezdett, lépésről lépésre végigjárta a ranglétrát és most egyfajta élelmezési vezetőként dolgozik a birminghami iskolában. Konyhásnéniként eltöltött karrierje során az elmúlt 50 évben 1,7 millió adag ételt szolgált fel a tanulóknak. Rosemary látott és átélt rengeteg változást és reformot, kipróbált és használ számtalan új konyhai berendezést és megtanult alkalmazkodni a folyamatosan megújuló élelmezési követelményekhez, étrendi trendekhez.

Rosemary elárulta, hogy a kedvence, amit örömmel készít, az a csokibeton, ami egy egyszerű, kakaós kevert sütemény. Mint a Birmingham Live idézi, Stokes ötvenévnyi szolgálat után sem gondolkodik a nyugdíjba vonuláson.

Borítókép: Northfoto

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss