Elkészítés: Először a tölteléket készítem el: a tojást, a lazacfilét, 2 evőkanál tejszínt, pici ételízesítőt összeturmixolom. Ezt a tölteleket betöltöm egyenként a csirkemellekbe, majd minden szelet csirkemellre rátekerek 2 szelet füstölt lazacot. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm.
A fehérboros mártáshoz az apróra vágott hagymát olajon megpirítom, felöntöm borral, és addig párolom, míg elforrja a levét. Hozzáöntök 5 dl csirkehúsleves alapot, azt is elforralom, amíg 1 dl marad belőle, majd felöntöm tejszínnel. Mindezt még 10 percig forralom, hogy besűrűsödjön. A megsült csirkemelleket kettévágom, a mártással, krumplipürével és párolt zöldséggel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre