hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kuszkusz alaprecept és kuszkuszsaláta

MME MME
15 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A kuszkusz elkészítéséhez a vizet felforraljuk a sóval és az olívaolajjal. Beleöntjük a kuszkuszt, elkeverjük, és azonnal levesszük a tűzről (nem kell főzni). Lefedjük, és 5-7 percig pihentetjük.
  2. Ezután levesszük a fedőt, egy villával átkeverjük, hozzákeverjük a vajat, majd további 5 percig pihentetjük ismét lefedve. Tálalhatjuk köretként így vagy készíthetünk belőle salátát.
  3. A kuszkuszsalátához a főtt kuszkuszt összekeverjük a felkarikázott zöldhagymával, az apróra vágott paradicsommal és uborkával és a felaprított petrezselyemmel.
  4. Meglocsoljuk az olívaolajjal és a citrom levével, megsózzuk, megborsozzuk, összeforgatjuk és találjuk. 

Ezek is érdekelhetnek