Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kuszkuszos csokoládétorta

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. 3 dl tejet a cukorral és a lereszelt citromhéjjal felforralunk. A kuszkuszt egy tálba tesszük, majd ráöntjük a forró, cukros tejet, és 15 percre lefedjük, amíg felszívja a folyadékot.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a puha vaj felével, majd a felolvasztott csokoládéval. A fehérjét kemény habbá verjük. Az összetört babapiskótát összedolgozzuk a maradék olvasztott vajjal és 1/2 dl tejjel.
  3. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kikenünk vajjal, és az alját kirakjuk a babapiskótával. Egy spatula segítségével összekeverjük a kuszkuszt és a csokoládés masszát, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. A keveréket a babapiskótára öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. 

    Még több torta >>> 

    Csokis finomságok >>> 

    Még több recept kuszkusszal >>> 

Megjegyzés

Tálalásnál díszíthetjük tört mogyoróval vagy pisztáciával, kínálhatunk mellé vanília fagylaltot és tejszínhabot is. - lilalicsi

Ezek is érdekelhetnek