Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz édes desszert az olajos magvak és kuszkusz találkozásából

Bár a kuszkuszról azt gondolnánk, csak sós ételek készülhetnek belőle, valójában mennyei desszertek bázisát is adhatja, akár csak a rizs, melyből mindannyiunk kedvence a tejberizs készül.

Ráadásul a legtöbb ismert édességgel szemben van egy legyőzhetetlen előnye, miszerint elkészítse maximum 15 perc. Így a gyerekek számára a lehető legjobb nasi, hiszen úgy tehetjük őket boldoggá, hogy nem kell órákat a konyhában pepecselnünk. A receptet nem kell szigorúan követni, az aszalványokhoz és csonthéjasokhoz nem muszáj ragaszkodni. Ebbe az édességbe bármit beletehetünk, ami otthon van, „elfekvőben”.

Hozzávalók 6 fő részére:

  • 15 dkg kuszkusz
  • 25 dkg víz
  • 12,5 dkg rusztikusan felaprított olajos mag (hámozott mandula és sótlan pisztácia, vegyesen)
  • 5 dkg felaprított datolya
  • 5 dkg felaprított aszalt sárgabarack
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg vaj
  • 2 ek porcukor
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1/2 tk őrölt kardamom (elhagyható)
  • csipet só

Elkészítése:

  1. Száraz serpenyőben pirítsuk át a rusztikusra aprított magokat.
  2. Vágjuk össze az aszalványokat is rusztikusra.
  3. Keverjük a kuszkuszt a cukorral, sóval és öntsük rá a forró, lobogó vizet. Takarjuk le, és hagyjuk pihenni 7-8 percig.
  4. Ha letelet az idő, vegyük le a fedőt, keverjük át gyorsan egy villával, majd adjuk hozzá a vajat. Keverjük a vajjal, amíg az el nem olvad.
  5. Keverjük a kuszkuszhoz a magok és aszalványok felét.
  6. Halmozzuk az édességet egy nagy tálra, majd rendezgessük el a tetején a maradék magot és aszalványt.
  7. Keverjük a porcukrot a fűszerekkel és szitáljuk az édesség tetejére.
  8. Tálaljuk azonnal, még langyosan.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss