hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült húsos kukszkusz

75 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. csőben sült húsos kukszkuszhoz a hagymát a fokhagymával apróra vágjuk, és forró zsiradékban lepirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, paprikával meghintjük, egy kevés vízzel felengedjük, és készre főzzük.
  2. A zöldségeket, rövid ideig, forró, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, és leszűrjük.
  3. kuszkuszt csomagoláson leírtak alapján elkészítjük. (Amennyiben nincs rajta, akkor lábosba tesszük a kuszkuszt. Egy másik edényben sós vizet forralunk, és ráöntjük a kuszkuszra, majd lefedjük. Fontos, hogy a víz kb. fél centire lepje el, és időnként kavarjuk át.)
  4. A tejbe zabpehelylisztet keverünk, hozzáadunk 3-4 ek. tejfölt, majd hozzákeverjük a kuszkuszt és a zöldséget.
  5. A ragut a vajjal kikent tepsibe öntjük, a tetejét megkenjük a maradék tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal, és 180-190 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Aranybarnára sütjük. 


Megjegyzés

Ezt a nagyon finom ételt gyorsan el lehet készíteni és nagyon finom !!Nagy sikert aratott a családom imádta ! :) Tepsi méret 30x24
- Zsanette íz világ Gastro&Konyhája

Ezek is érdekelhetnek