Elkészítés: A tejet felforraljuk, majd a kétféle lisztet kevergetve beleszórjuk. Jó sűrűre főzzük, csipetnyit sózzuk. A tűzről levéve a cukrot, a zsírt és 6 dkg vajat belekeverjük. Lefedve duzzadni és hűlni hagyjuk. Az almát meghámozzuk, mazsolányi kockákra vágjuk, majd a mazsolával, a felkockázott fügével és a mandulával (fenyőmag) együtt a tésztába keverjük. Pálinkával ízesítjük. Egy kb. 26 cm átmérőjű alacsony peremű tortaformát a maradék vajjal kikenünk, a morzsával meghintjük, majd a gyümölcsös masszát egyenletesen belesimítjuk, a maradék morzsát a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 30 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre