Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplis-tejfölös uborkaleves (okroshka)

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kígyóuborkát hosszában négybe vágom, és összefogva 8-10 mm-es szeletekre aprítom. A retket felkarikázom.

A burgonyát szintén felaprítom, felöntöm vízzel, erőleveskockával, sóval, borssal, és forralni kezdem. 10 perc múlva belekeverem az apróra vágott petrezselymet és a fokhagymát. 5 perc múlva a liszttel-tejföllel behabarom, még 1 percig forralom.

A levest lehűtöm, a retket és az uborkát beleteszem, és hűtőben 1-2 órát érlelem tálalás előtt.

Megjegyzés

Kaporral lehet frissebbé tenni, kockázott sonkával és főtt tojással tartalmasabbá. - MME

Ezek is érdekelhetnek