Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös karfiolleves gazdagon

75 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • A leveshez:
  • 1 fej vöröshagyma (közepes)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa (nagy)
  • 1 db petrezselyemgyökér (nagy)
  • 1/4 db zeller
  • 1 db karfiol
  • 50 dkg sertéscomb
  • 5 ek étolaj
  • 3 tk só
  • 1 tk bors
  • 1 tk őrölt kömény
  • 2 ek liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 pohár tejföl
  • A galuskához:
  • 1 db tojás
  • 4 tk liszt

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a hagymát, a zöldségeket, a fokhagymát, és a karfiolt. A sertéshúst, a hagymát és a zöldségeket kockára vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük.
  2. Felmelegítjük az olajat, és rátesszük a vöröshagymát és 1 csipet sót, és fedő alatt üvegesre pároljuk. Rátesszük a felkockázott húst, és fehéredésig pirítjuk, majd megsózzuk és félpuhára pároljuk. A zöldségeket és a karfiolt rátesszük a húsra, és félpuhára pároljuk. Megszórjuk a borssal és az őrölt köménnyel, meghintjük a liszttel, elkeverjük és feleresztjük hideg vízzel. Ízlés szerint sózzuk, és takarék lángon addig főzzük, míg a habja elfő.
  3. A tojásból és a lisztből galuskatésztát keverünk, a forrásban levő levesbe szaggatjuk és felfőzzük. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, tálaláskor tejföllel ízesítjük. 

    A legjobb karfiolreceptek >>> 

    Kedvenc leveseink >>> 

    Zöldséglevesek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss