A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk és forrásban lévő, sós vízben félpuhára főzzük. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük.
A gombát meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. Az olajat felforrósítjuk, és a fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a gombát, a kakukkfűvel fűszerezzük, majd megpirítjuk, végül megsózzuk.
A burgonyát kivajazott tűzálló tálba terítjük, és elrendezzük rajta a gombát. A tejszínben elkeverjük a reszelt sajtot, majd sózzuk és borsozzuk. Végül a krumplis gombára locsoljuk. 200 fokos sütőben 30-40 perc alatt aranyszínűre sütjük. Felaprított zöldhagymával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre