A burgonyás tésztából készült gombóc és nudli nem véletlenül népszerű a gyerekek körében. Ám ahhoz, hogy még finomabb legyen a végeredmény, nem elég egy jó recept – mutatunk persze azt is –, de elárulunk néhány trükköt a készítésével kapcsolatban.
- Akkor tudjuk igazán selymesre áttörni, ha még forró, ezért kell rögtön hámozni, és átnyomni.
- A liszttel viszont csak akkor szabad összekeverni, ha már nem forró, hanem éppen csak langyos (vagy hideg). A forró burgonyától szétfolyik az egész tészta, dobhatjuk a szemétbe.
- Alapvetően a burgonya fajtája határozza meg, hogy mennyi lisztet vesz fel, de kevés kell bele, ha nem akarjuk, hogy kőkemény legyen a végeredmény. Körülbelül 20 dkg-t számíthatunk egy kiló áttört krumplihoz.
- Rögtön főzzük ki az elkészített, megformázott tésztát, lehetőleg több kis adagban. Lobogva forró sós vízbe dobjuk, és ha feljött a víz színére, 20-30 másodperc múlva már ki is szedhetjük.
És akkor jöjjenek a mi kedvenc receptjeink:
MÁKOS NUDLI SZILVALEKVÁRRAL>>>
DIÓS NUDLI – AHOGY A NAGYI KÉSZÍTI>>>
TÚRÓNUDLI>>>
SÁRGABARACKOS-ÉTCSOKIS GOMBÓC>>>
SZILVÁS GOMBÓC HAGYOMÁNYOS ÉS DIÓS-MANDULÁS BUNDÁBAN>>>
SZILVÁS GOMBÓC HAGYOMÁNYOSAN>>>
SZILVÁS GOMBÓC GLUTÉNMENTESEN>>>
KAKAÓS GOMBÓC EGYSZERŰEN>>>
BARACKOS KRUMPLIGOMBÓC>>>