Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplis finomságok, amit nem csak a gyerekek imádnak: 7 mennyei gombóc és nudli recept

default user icon
MME
A házi krumplis gombóc és nudli tipikusan olyan étel, amit mindenki a nagyinál szokott enni. Időigényes, macerás elkészíteni, így nem szívesen állunk neki, különösen hétköznap. Ám ha van időnk, megéri a munka: finom, laktató desszert, egy tartalmas leves után második fogásként ehetjük.

A burgonyás tésztából készült gombóc és nudli nem véletlenül népszerű a gyerekek körében. Ám ahhoz, hogy még finomabb legyen a végeredmény, nem elég egy jó recept – mutatunk persze azt is –, de elárulunk néhány trükköt a készítésével kapcsolatban.

  • Akkor tudjuk igazán selymesre áttörni, ha még forró, ezért kell rögtön hámozni, és átnyomni.
  • A liszttel viszont csak akkor szabad összekeverni, ha már nem forró, hanem éppen csak langyos (vagy hideg). A forró burgonyától szétfolyik az egész tészta, dobhatjuk a szemétbe.
  • Alapvetően a burgonya fajtája határozza meg, hogy mennyi lisztet vesz fel, de kevés kell bele, ha nem akarjuk, hogy kőkemény legyen a végeredmény. Körülbelül 20 dkg-t számíthatunk egy kiló áttört krumplihoz.
  • Rögtön főzzük ki az elkészített, megformázott tésztát, lehetőleg több kis adagban. Lobogva forró sós vízbe dobjuk, és ha feljött a víz színére, 20-30 másodperc múlva már ki is szedhetjük.

És akkor jöjjenek a mi kedvenc receptjeink:

MÁKOS NUDLI SZILVALEKVÁRRAL>>>

DIÓS NUDLI – AHOGY A NAGYI KÉSZÍTI>>> 

TÚRÓNUDLI>>> 

SÁRGABARACKOS-ÉTCSOKIS GOMBÓC>>> 

SZILVÁS GOMBÓC HAGYOMÁNYOS ÉS DIÓS-MANDULÁS BUNDÁBAN>>> 

SZILVÁS GOMBÓC HAGYOMÁNYOSAN>>> 

SZILVÁS GOMBÓC GLUTÉNMENTESEN>>> 

KAKAÓS GOMBÓC EGYSZERŰEN>>> 

BARACKOS KRUMPLIGOMBÓC>>> 

 

Még több finom és olcsó burgonyás receptet itt találsz>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss