Elkészítése: Először elkészítjük a piskótát. A tojások fehérjét és sárgáját külön választjuk, a sárgákkal habosra keverjük a porcukrot, majd hozzáadjuk a lisztet, és ezzel is elkeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a sárgákba. Az így elkészült masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 220 fokon kb. 25 percig sütjük.
Közben elkészítjük a tölteléket:
A szőlőszemeket leválasztjuk a fürtről, félbevágjuk és kimagozzuk. A kimagozott szőlőszemeket a Martiniban 1 percig pároljuk, majd leszűrjük.
A piskótát kivesszük a sütőből, konyharuhára borítjuk, lehántjuk róla a sütőpapírt. Miután hagytuk kissé kihűlni, 8 evőkanál szüredékkel megöntözzük.
A tejszínt felverjük a vaníliáscukorral, belekeverjük a citromhéjat, majd belemorzsoljuk a túrót és krémesre keverjük.
A piskótára kenjük a túrókrémet, rászórjuk a szőlőszemeket, és feltekerjük.
Felverjük az 1,5 dl tejszínt a habfixálóval, csillagcsőrös habzsákba töltjük, és ezzel díszítjük a piskóta tetejét, majd megszórjuk pisztáciával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre