Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi narancskrémes Sacher-torta

120 perc
mester
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • A Sacher-típusú piskótához:
  • 5 dkg vaj
  • 7 dkg étcsokoládé
  • 8 db tojás
  • 2 db tojás sárgája
  • 16 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • A gömbökhöz:
  • 3 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • A narancsos krémhez:
  • 15 dkg narancsmassza (fagyasztott, készen vásárolható)
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • 16 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 25 dkg fehér csoki
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • fondant (piros és zöld)
  • kókuszreszelék

Elkészítés

  1. piskótához: a vajat felolvasztjuk a csokoládéval. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és a margarinos keveréket. A kakaóport a sütőporral és a liszttel elkeverjük, az előzőekhez adjuk, és óvatosan a tojásfehérjés masszába keverjük. Egy 25 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, beleöntjük a masszát, majd előmelegített sütőben, 160 fokon, 40 perc alatt készre sütjük. 
  2. A gömbökhöz: a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd belekeverjük a kakaóporral elkevert lisztet, és egy-egy félgömb alakú szilikonformában, 180 fokon, 10-15 perc alatt, 6 db félgömböt sütünk. Ha megsültek, a forma mentén egyenesre vágjuk a félgömböket, lekvárral összeragasztjuk, így kapunk 3 egész gömböt.
  3. A krémhez: a narancsos masszát felolvasztjuk, hozzákeverjük a mascarponét, és beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A piskótát 3 részre vágjuk, és megtöltjük a narancsos krémmel.
  4. A díszítéshez: az étcsokit felolvasztjuk és a gömböket bevonjuk a csokival. A maradék csokoládét 1 dl tejszínnel elkeverjük, és ezzel kenjük be a torta oldalát és a tetejét - de ez utóbbit csak vékonyan. A kókuszreszelékkel körbeszórjuk a tortánk oldalát és körben az alját is. A fehér csokoládét az olajjal felolvasztjuk, félreteszünk belőle a kis gömbök díszítéséhez 3 teáskanállal, és a maradékot ráöntjük a torta tetejére úgy, hogy lecsorogjon az oldalára is.
  5. A zöld fondantból leveleket vágunk, a pirosból pedig bogyókat formázunk magyalhoz. A gömböket is megcsorgatjuk fehér csokoládéval, megvárjuk, míg megdermed, majd elhelyezzük a torta tetején.

Megjegyzés

A Sacher-torta egy teljesen új arcával mosolyog felénk! Szerintem érdemes kipróbálni! :) - Noémii244

Ezek is érdekelhetnek

Friss