Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus puncsszelet

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 7,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 3 ek tej
  • csipetnyi só
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg babapiskóta
  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • 2 csomag tortazselé (piros)
  • 5 dl víz
  • 4 ek cukor
  • 1 üvegcse rumaroma
  • A mázhoz:
  • 2 csomag puncs ízű cukormáz

Elkészítés

  1. Először előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és egy nagyobb méretű tepsit kivajazunk és -lisztezünk. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a kétféle cukrot, a sütőport és a sót, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját, majd annyi tejet, hogy puha, de mégis gyúrható tésztát kapjunk. Amíg elkészítjük a tölteléket,a hűtőbe tesszük.
  2. A babapiskótákat felaprítjuk vagy kisebb darabokra vágjuk. A tortazselét elkészítjük a tasakon leírtak szerint, majd hozzákeverjük a sárgabaracklekvárt és a rumaromát, végül az aprított babapiskótákat, majd félretesszük.
  3. A tésztát elfelezzük, mindkettőt a tepsi méretére nyújtjuk, majd kb 10 perc alatt, egyenként megsütjük őket.
  4. Ezután az egyik tésztalapot visszatesszük a sütőbe, megkenjük egyenletesen a töltelékkel, majd rátesszük a másik tésztát. Letakarjuk sütőpapírral, majd nehezékként ráteszünk egy tepsit, hogy a teteje egyenletes legyen.
  5. Elkészítjük a cukormázat a tasakon leírtak szerint, egyenletesen elkenjük a süteményen, majd hűtőbe tesszük néhány órára vagy egész éjszakára.

    A NAGYMAMA SÜTEMÉNYEI: 13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>> 

    BABAPISKÓTA: FINOMSÁGOK NEM CSAK KEZDŐKNEK >>>

    Ezek a legjobb babapiskóták >>> 

    Legjobb dessezrtek babapiskótával >>> 

Megjegyzés

http://sutivar.cafeblog.hu/2018/06/10/puncs-szelet/ - etoth71

Ezek is érdekelhetnek

Friss