Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Forró csoki

MME MME
10 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A tej felét egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaóport, és egy kézi habverővel csomómentesre keverjük, félretesszük.
  2. A csokoládét késsel apróra vágjuk.
  3. Egy nyeles forralóba vagy lábasba öntjük a tej másik felét, alacsony hőfokon melegíteni kezdjük. Fűszerezzük egy fahéjrúddal, majd hozzáöntjük a kakaóporos-keményítős keveréket. Folyamatosan kevergetve felforraljuk.
  4. Ekkor hozzáadjuk a darabolt csokoládét, és ha elolvadt, el is készült a forró csoki. A fahéjrudat kivesszük, és a forró csokit csészékbe töltve szervírozzuk, a tetejét tejszínhabbal és reszelt csokival díszítjük.

Nézd meg videón is, hogyan készül az igazi forró csoki:

Ezek is érdekelhetnek