Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nem hiszed el, mit talált a tojásban egy fiatal lány: feltörte a héját és leesett az álla

default user icon
MME
Az amerikai fiatal rántottát szeretett volna készíteni, ám amikor feltörte az első tojást, nem várt meglepetés pottyant ki belőle. Akár azt is mondhatnánk, hogy egy igazi Kinder tojást talált.

A Dél-Karolinában található Charlestonban élő 29 éves Lauren Ray május végén szeretett volna rántottát készíteni. Elővette a Nellie's márkájú, szabadtartású tojásokat, kiválasztott közülük egyet és feltörte, ám arra a csaposként dolgozó hölgy sem számított, hogy lesz még egy tojás a tojásban – adta hírül az amerikai Kennedy hírügynökség.

Lauren a meglepetéstojást azonnal lefotózta, majd azt is feltörte, de az egy inch, azaz 2,5 centis tojásban nem rejtőzött egy újabb, még ennél is kisebb változat.

A tojás a tojásban jelenség nem példa nélküli, de mondhatni elég ritka. Akkor keletkezik ilyen tojás, amikor egy második petesejt is felszabadul (a petesejtből lesz a tojás), még mielőtt az első tojás teljesen áthaladt volna a petefészken és a tyúk kitojta volna. Viszont a tojásképződés zajlik tovább, így jön létre a tojás a tojásban.

A szakértők szerint a tyúkok öregkorukban tojhatnak ilyen tojásokat, amelyek jóval nagyobbak az átlagnál, így az állat el is pusztulhat utána – írja az Origo.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss