hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kézműves hamburger

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A bucihoz:
  • 50 dkg liszt
  • fél élesztő
  • 2,5 dl víz
  • 1 dl étolaj
  • szezámmag
  • A kenéshez:
  • tojás
  • Húspogácsához:
  • 25 dkg marhahús darálva
  • 25 dkg sertéshús darálva
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • fokhagyma ízlés szerint
  • 1 darab tojás
  • Feltéthez:
  • 1 db lilahagyma felkarikázva
  • 1/2 db uborka
  • 2 darab paradicsom
  • 20 dkg sajt
  • ketchup
  • mustár
  • 5 levél saláta

Elkészítés

  1. A szezámmagos bucihoz kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Ha felfutott, hozzáadjuk az 50 dkg liszthez. Hozzáadjuk a többi alapanyagot: a vizet, sót, olajat és könnyű tésztát dagasztunk belőle. Ezután fél óráig kelesztjük.
  2. Ha megkelt, 4 egyenlő részre osztjuk és bucikat formálunk belőle. Tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra eőmelegített sütőben aranybarnára sütjük 20 perc alatt. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
  3. A húspogácsához a hagymát apró kockákra felvágjuk, majd az összes alapanyagot alaposan összedolgozzuk. Ezután korongokat formázunk a húsmasszából, és megsütjük. Ízlés szerinti feltétekkel kínáljuk: hagymakarikával, uborkával, paradicsommal, sajttal, ketchuppal és mustárral, salátalevéllel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss