Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keverd össze a sört és a Sprite-ot, nem hiszed el, milyen zseniális ital lesz belőle!

default user icon
MME
Sokan az egyetemisták italának tartják a boros kólát, de nem ez a legdurvább koktél, ami létezik a világon. Szinte bármit össze lehet keverni egymással, így nem csoda, hogy megszületett a sör és a limonádé kombinációja is.

A sör és a Sprite házassága elsőre meredeken hangozhat, ám a végeredmény nemcsak finom, de nem is olyan szokatlan! Sokan sokféleképpen ismerik ezt a kombinációt, melynek lényege, hogy a sörhöz valamilyen limonádét vagy citrusos üdítőt kevernek fele-fele arányban, így egy igazán frissítő, könnyed italt kapunk.

A sör és a limonádé vagy Sprite koktélját a britek Shandyként ismerik, Németországban és hazánkban is Radlerként emlegetik, de ismerős lehet még Panaché elnevezéssel is. A koktél alapja lehet sör, gyömbérsör vagy akár almabor is, hozzá pedig keverhetünk sima limonádét, Sprite-ot, 7up-ot, vagy akár Almdudlert is. A keverési arány kis mértékben eltérő lehet, ám mindenhol a fele-fele arányhoz közelít.

A Shandy, a Radler és a Panaché annak köszönheti népszerűségét, hogy alacsony az alkoholtartalma, emellett a hozzákevert üdítő miatt édes, mégis frissítő ital, mely kiváltképp a nagy nyári melegben esik jól. A koktélt azonban bulik alkalmával, vagy szilveszterkor is fogyaszthatjuk.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss