Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így vihetsz be jóval kevesebb kalóriát! 4 tipp koktélozáshoz

default user icon
MME
Hétvége, parti, koktélok... – ha nem vigyázol, az alakodra is veszélyesek lehetnek. Keverd magad az italodat, és sok kalóriát spórolhatsz!
1. Csak csínján a töményekkel!

Minél több és minél magasabb alkoholfokú szesz van egy koktélban, annál több kalóriát tartalmaz. Részesítsd előnyben a minimális mennyiségű töménnyel készülő, valamint a pezsgő és bor alapú kevert italokat.

Light Moscow Mule: Reszelj le egy darabka gyömbért, keverd el 3-5 db szétnyomkodott mentalevéllel, 2 cl vodkával és 2 cl lime-lével, dobj rá jégkockákat, majd öntsd fel – lehetőleg csökkentett energiatartalmú – ginger ale-lel.

Trükk

A light változatban gyömbéres üdítő helyettesíti a klasszikus Moscow Mule felöntéséhez előírt – kalóriadús – világos sört.

2. Szirup helyett gyümölcslevet, cukor helyett gyümölcsöt!

A szirupoknak és nektároknak túlságosan magas a cukor-, illetve az energiatartalmuk. Készítsd inkább frissen facsart vagy 25%-os dobozos gyümölcslével, valamint gyümölcsdarabokkal a koktélodat!

Mojito bogyós gyümölcsökkel: 10-15 db szétnyomkodott mentalevélhez adj 3 cl lime-levet, 6 cl fehér rumot, jégkockát és bogyós gyümölcsöket, pl. málnát, epret, szedret. Öntsd fel ásványvízzel.

Trükk

A cukrot kiváltó friss gyümölccsel még frissítőbb és egészségesebb is a koktél.

Mojito recept >>> 

3. Használj mentes üdítőket a felöntéshez!

A Cuba Libre és a hasonló koktélok light kólával, cukormentes üdítővel vagy ásványvízzel készítve is feldobnak, és kevésbé hizlalnak, mint az eredeti receptúra szerint kevertek.

Hosszú Aperol Spritz: Tegyél borospohárba narancskarikát jégkockákkal, majd tölts rá 4 cl Aperolt, 4 cl proseccót és 4 cl ásványvizet.

Trükk

Prosecco helyett is vízzel öntsd fel!

Aperol Spritz recept >>> 

Cuba Libre recept >>> 

4. Tartózkodj a tejszíntől és a kókusztejtől!

Tudtad, hogy egy Piña Colada alattomosan több kalóriával támad, mint egy Big Mac? Kerüld el a csapdát egy laza Mojitóval vagy Caipirinhával!

Light Skinny Caipirinha: 1/4 db szétnyomkodott lime-hoz adj tört jeget, 1 tk agávészirupot és 6 cl fehér rumot, majd tölts rá szódát vagy ásványvizet. Díszítsd mentalevéllel.

Trükk

Váltsd ki a klasszikus recept szerinti barna cukrot agávésziruppal, az alkoholmentes Virgin Caipirinhánál pedig a rumot ginger ale-lel!

Piña Colada recept >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss