Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelkáposztafőzelék

MME MME
2 3.4/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Pici olívaolajon megpirítom a zúzott fokhagymát. Amikor már jó erős illata van, de még nem piros, hozzákeverek kb. 2-3 kávéskanáli egész köménymagot, együtt piritom tovább. Hozzáadom az apróra vágott kelkáposztát, majd a kis kockákra vágott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy ne lepje el, sózom, borsozom, majd fedő alatt rotyogtatom. Kb. fél óra kell neki, néhány puha krumpli darabot még főzés közben szétnyomkodok fakanállal az edény oldalán, hogy sűrű legyen a lé. Tökéletes egy szelet rozskenyérrel.

Megjegyzés

Keményítő-napon bátran és bőségesen ehető. - MME

Ezek is érdekelhetnek