Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelkáposzta főzelék sült virslivel

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát szeletekre vágjuk és a kocára vágott krumplival együtt feltesszük főni, annyi vízben, hogy ne lepje el. Azért nem kell sok víz, mert a káposzta levet enged majd. Sóval, borssal, köménymaggal fűszerezzük. (Én nem szoktam nagyon szétfőzni, amikor a krumpli megfőtt, már jó a káposzta is.)
  2. A zsírból és lisztből világos rántást készítünk, hozzáöntjük a főzelékhez, majd a tejjel felhígítjuk. Ekkor tesszük bele a majoránnát is, azzal nem kell főzni, mert ha sokáig fő, keserű lesz. Ha szükséges még sózzuk a főzeléket, és egyet forralunk rajta.
  3. A virslit karikára vágva kevés zsíron megsütjük, majd a tűzről levéve egy kis pirospaprikát keverünk hozzá, tálaláskor a virslivel együtt ebből csurgatunk keveset a főzelékre.

10 HÁZIAS FŐÉTEL, AMIT A NAGYIK KÉSZÍTENEK A LEGJOBBAN >>> 

6 EGYSZERŰ FŐZELÉK, AMIT GYEREKJÁTÉK ELKÉSZÍTENI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss