Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiolkrémleves buggyantott tojással

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát meghámozzuk, elnegyedeljük.

A karfiolt és a hagymát 1 liter enyhén sós vízben puhára főzzük. Néhány szép rózsát kiveszünk, és félretesszük a díszítéshez.

A zsiradékban világosra pirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről, felöntjük 2 dl hideg vízzel, simára keverjük, a karfiolhoz szűrjük, botmixerrel összeturmixoljuk. Belekeverjük a tejfölt, frissen őrölt borssal és szerecsendióval ízesítjük, jól kiforraljuk (10 perc). Ízlés szerint utánasózzuk, egy kevés citromlével savanyítjuk, végül visszatesszük bele a félretett karfiolrózsákat, és melegen tartjuk.

Felforralunk 1,5 liter vizet 1 evőkanál sóval és az ecettel. Egyenként merőkanálba ütjük a tojásokat, óvatosan a szelíd forrásban lévő vízbe eresztjük, lebernyegüket-szárnyukat visszahajtogatjuk a tojássárgákra, azaz buggyantott tojást készítünk. Gyöngyöző forralással 3 percig főzzük őket, szűrőkanállal 4 mélytányérba csúsztatjuk. Rámerjük-szedjük a krémlevest a karfiolrózsákkal együtt.

Tetejüket megszórhatjuk kevés pirospaprikával vagy finomra vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk, mert a tojások a forró levesben keményre „főnek”, és úgy nem az igazi!

Megjegyzés

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 1327 kJ/318 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek